ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві спецпризначенці поліції затримали озброєних осіб, які штурмували офіс приватної фірми

Відкрито кримінальну справу за фактом рейдерства.

Київська поліція в суботу, 18 квітня, затримала групу осіб, яка намагалася захопити приватну компанію в Оболонському районі.

Про це йдеться на сайті Головного управління Нацполіції в Києві.

Близько 14:00 по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що група чоловіків виламала вікно на першому поверсі й захопила приміщення на проспекті Героїв Сталінграда, яке належить двом приватним компаніям. На адресу відразу виїхали екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група територіального управління поліції та спецпризначенці.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські затримали 15 чоловіків для встановлення їх особистих даних.

"На місці ми виявили і вилучили в них зброю, газові балончики й ножі, які скерували на експертизу. Крім того, вилучили документи, які чоловіки показали нам як підтвердження права на власність приміщень, для встановлення їхньої достовірності та законності", - розповів начальник Оболонського управління поліції Євген Худяков.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації). Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 17 квітня Фонд держмайна заявив про спробу колишнього топменеджменту незаконно встановити контроль над Об'єднаною гірничо-хімічною компанією в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram