ГоловнаСуспільствоЖиття

​Намісник Києво-Печерської лаври Павло вирішив наразі не проводити богослужінь і самоізолювався

У лаврі розповіли, що владика "почувається добре, незважаючи на застуду".

​Намісник Києво-Печерської лаври Павло вирішив наразі не проводити богослужінь і самоізолювався
Фото: church.ua

Намісник Києво-Печерської лаври Павло вирішив тимчасово не брати участі у богослужіннях і перебуває в режимі самоізоляції.

Про це "Українським Новинам" повідомив митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря).

"Він вирішив наразі залишатися на ізоляції", - сказав Климент.

За його словами, Павло спілкувався з лікарями, які рекомендували йому побути вдома. Також він повідомив, що Павло почувається добре, незважаючи на застуду, але для себе він прийняв рішення залишатися на самоізоляції.

Нагадаємо, Києво-Печерська лавра з 4 квітня закрита на карантин. У приміщеннях провели дезінфекцію і закрили храм для віруючих. Також повідомлялося, що Павло здав тест на коронавірус. За інформацією кількох не пов'язаних між собою джерел Lb.ua у середовищі МП, передбачається, що зараження могло статися минулого тижня, коли Павло особисто постригав у ченці чотирьох насельників лаври. Пізніше влада столиці підтвердила чотири випадки зараження коронавірусом у Києво-Печерській лаврі.

Владиці Павлу 58 років, проте він має слабке здоров'я, зокрема діабет, про що сам багато разів говорив, пояснюючи необхідність використання елітних авто для пересування.

На початку карантину він закликав парафіян "приходити в храми, приводити дітей, поклонятися іконам", незважаючи на запобіжні заходи, а саму пандемію назвав "платою за гріхи". Раніше на території лаври була розташована інфекційна лікарня, яка однак була виселена. Ініціатором виступив сам Павло, називаючи її "притоном".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram