ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ скасувала акт про засекречені декларації керівництва

Глава НАЗК вніс Баканову припис про скасування зазначеного незаконного акту.

СБУ скасувала акт про засекречені декларації керівництва
Фото: censor.net.ua

Глава Служби безпеки Іван Баканов скасував акт, який дозволяв керівництву спецслужби не подавати відкриті декларації в Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

"Всупереч закону, в 2016 році СБУ затвердила акт, що встановлює щодо керівництва СБУ відмінні від інших працівників служби правила подання декларацій. Це дозволило зазначеним особам уникати фінансового контролю з боку НАЗК. Голова НАЗК Олександр Новіков вніс голові СБУ Івану Баканову припис про усунення порушення закону "Про запобігання корупції" та скасування зазначеного незаконного акту. На виконання припису СБУ скасувала незаконний акт", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК нагадали, що 19 липня 2019 року агентство затвердило порядок здійснення заходів фінансового контролю в СБУ щодо окремих категорій осіб. Відповідно до вимог закону, у 2020 році посадові особи СБУ, які призначаються та звільняються з посад актами президента, що не становлять державної таємниці, повинні подавати відкриті декларації до НАЗК.

Нагадаємо, в грудні 2016 року журналісти програми "Схеми" повідомили, що СБУ засекретила декларації своїх співробітників і до них не має доступу навіть НАЗК. У жовтні 2017 року Окружний адмінсуд Києва відмовився розсекретити декларації працівників СБУ за позовом Центру протидії корупції.

У червні минулого року Баканов як в.о. голови СБУ виступив проти розсекречення декларацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram