ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перші 616 установ спеціалізованої медичної допомоги отримали аванс від Націнальної служби здоров'я України

Загальна сума виплат становить 1 767 845 950 гривень.

Перші 616 установ спеціалізованої медичної допомоги отримали аванс від Націнальної служби здоров'я України
Фото: пресс-служба президента

Перші 616 спеціалізованих установ отримали аванс від Національної служби здоров'я України. Загальна сума склала 1 767 845 950 грн, повідомили на сторінці НСЗУ в Facebook.

"Це - перша виплата в перший місяць зі старту Програми медичних гарантій в повному обсязі. Решта установи отримають оплату найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Договори з НСЗУ про надання медичних послуг за Програмою медгарантій підписали вже 1643 установи спеціалізованої медичної допомоги.

За графіком надходження коштів, установи отримуватимуть аванс в першій декаді кожного місяця:

  • 90% за пакети медпослуг, де передбачена оплата за глобальним платежом;
  • 50% від орієнтовної розрахункової оплати за надання пріоритетних послуг - щодо інфарктів, інсультів, допомоги при пологах та неонатальній допомозі.

У перших числах наступного місяця буде формуватися звіт за попередній місяць, а установа на підставі цього звіту отримає авансом залишок коштів по глобальному бюджету і за надання пріоритетних послуг, а також оплату за пріоритетні послуги за фактом їх надання - інструментальні дослідження з раннього діагностування раку.

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні почався новий етап медреформи, який дав можливість українцям вибирати лікаря не тільки первинної, а й вторинної, а також високоспеціалізованої допомоги.

Лікарні тепер будуть отримувати гроші не за кількість місць, а за кількість наданих послуг, і не за субвенціями бюджету - виплати здійснює НСЗУ.

Детальніше про зміни читайте в матеріалі LB.ua "З 1-им квітня! Новий етап медреформи розпочався, що це означає?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram