ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перший випадок COVID-19 підтвердили в Харківській області

Деталі поки не відомі.

Перший випадок COVID-19 підтвердили в Харківській області
Фото: EPA/UPG

Станом на вечір 25 березня в Харківській області лабораторно підтверджено перший випадок COVID-19.

Про це в ефірі UA:Харків повідомила директорка Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Любов Махота.

"Деталей я ще розповісти вам не можу, але є одна підозра, є лабораторно підтверджений випадок у Харкові", - сказала вона.

Любов Махота пояснила, що випадок не внесено в офіційну статистику МОЗ, оскільки алгоритмом ВООЗ передбачено обов'язкове підтвердження в національній референс-лабораторії в Києві.

За словами директорки Харківського обласного лабораторного центру МОЗ, зараз понад 200 осіб, які недавно повернулися з-за кордону, підписали інформовану згоду і перебувають на самоізоляції, ще 10 осіб, які повинні бути в самоізоляції, - в розшуку.

Вона також нагадала, що українське законодавство передбачає відповідальність за порушення правил щодо карантину.

Раніше повідомлялося, що перші випадки коронавірусу зареєстрували в Херсонській, Вінницькій, Волинській, Одеській та Сумській областях (госпіталізована в Конотопську райлікарню 76-річна жінка померла).

Станом на вечір 25 березня в Україні офіційно підтверджено 145 випадків коронавірусної інфекції. 5 осіб померли, один чоловік - одужав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram