ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава Одеської ОДА розповів про стан пацієнтів із коронавірусом

Всі троє інфікованих недавно були за кордоном.

Глава Одеської ОДА розповів про стан пацієнтів із коронавірусом
Максим Куцый
Фото: ua-rating.com

За інформацією Департаменту охорони здоров'я Одеської обласної держадміністрації, стан пацієнтів з коронавирусною інфекцією - задовільний.

Про це повідомив у фейсбуці глава ОДА Максим Куций.

Він розповів, що двоє пацієнтів - подружжя. Вони були госпіталізовані після повернення з Італії. У них з'явився кашель, слабкість і підвищена температура. ПЛР-тестування підтвердило наявність COVID-19.

"Перебіг хвороби у чоловіка і жінки легкий. Вони лікуються вдома на самоізоляції. З ними щодня спілкуються лікарі", - зазначив Куций.

Ще один пацієнт був госпіталізований в Одеську міську інфекційну лікарню. Чоловік повернувся в Україну з Берліна. Після виникнення симптомів він звернувся до медиків. Зараз він отримує симптоматичне лікування, його стан задовільний.

Глава ОДА підкреслив, що в кожному випадку епідеміологи встановили коло контактних осіб та попередили їх про необхідність самоізоляції.

"Бажаю пацієнтам одужати швидше, а нам усім - дотримуватися правил карантину", - додав він.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко зняв репортаж з Олександрівської лікарні і показав палату нардепа Сергія Шахова, якого госпіталізували минулого тижня через підозру на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram