ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівецькій області посилили карантинні заходи після другого випадку COVID-19

Закриють спортзали, басейни, лазні.

У Чернівецькій області посилили карантинні заходи після другого випадку COVID-19
Сергей Осачук
Фото: media.acc.cv.ua

У Чернівецькій області посилили заходи карантину. Було прийнято рішення закрити спортивні комплекси, басейни, лазні й інші схожі заклади.

Про це на брифінгу в Чернівецькій ОДА повідомив голова області Сергій Осачук.

"Учора пізно ввечері засідала обласна комісія СЕБ і НС, де ми ухвалили низку важливих обмежувальних заходів, які спрямовані на те, щоб мінімізувати контакти людей у тісному середовищі. Обмежувальні заходи, які діють, як ви знаєте, в навчальних закладах, ми підсилюємо. У тому числі для всіх спортивних комплексів, басейнів, лазень, великих розважальних центрів. І просимо громадян, якщо так збіглося, що в ці дні у вас заплановане сімейне свято, день народження, дитячі, інші - утриматися від таких форматів. Обов'язково стане краще і обов'язково зможете ще відсвяткувати", - сказав Осачук.

Голова ОДА підкреслив, що це вимушені заходи профілактики і запевнив, що влада не має на меті зашкодити бізнесу.

Нагадаємо, що Чернівецька область першою в Україні запровадила карантин після того, як 3 березня в регіоні підтвердили перший випадок хвороби COVID-19.

12 березня підтвердився другий випадок.

У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де розташований головний європейський осередок хвороби. Перший пацієнт їздив у цю країну, а у другого хворого туди їздила дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram