ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін сьогодні затвердить остаточний план боротьби з коронавірусом

"Наша мета - захистити населення України, не викликавши паніки", - зазначив прем'єр Шмигаль.

Кабмін сьогодні затвердить остаточний план боротьби з коронавірусом
Фото: lifedon.com.ua

У вівторок, 10 березня, в Кабінеті Міністрів відбулося засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювали питання протидії поширенню коронавірусу в Україні.

Про це повідомляють на сайті уряду.

У засіданні взяв участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, профільні міністри, представники силового блоку та голови облдержадміністрацій. Вони представили свої пропозиції щодо заходів, які необхідно вжити для протидії поширенню вірусу.

"Наша мета - захистити населення України, не викликавши паніки", - наголосив Шмигаль.

Також обговорювали рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо реалізації різних сценаріїв розвитку подій: від поодиноких випадків захворювання до масштабного поширення вірусу всередині країни.

"Зокрема, було порушено питання про необхідність ухвалення законодавчої ініціативи про можливі заходи оперативного реагування в разі поширення вірусу COVID-19 відповідно до рекомендацій ВООЗ і враховуючи законодавчу модель превентивних заходів Польщі", - зазначено в повідомленні.

Керівники всіх ОДА, своєю чергою, запевнили, що регіони готові до випадків захворювання. Зараз уже визначені медустанови, які можуть бути використані для обсервації. Також було визначено, що до кінця тижня створять комісію, яка здійснюватиме перевірку всіх об'єктів обсервації.

Остаточний план боротьби з коронавірусом буде затверджено на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 11 березня.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ створило оперативний штаб з питань поширення коронавірусу.

В Україні підтверджено один випадок зараження коронавірусом. На ранок 11 березня кількість інфікованих у світі перевищила 118 тис. осіб. У Європі осередком поширення SARS-CoV-2 є Італія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram