ГоловнаПолітика

МЗС створило оперативний штаб з приводу коронавірусу

Штаб створено з ініціативи міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

МЗС створило оперативний штаб з приводу коронавірусу
Фото: Youtube Printscreen

Міністерство закордонних справ України створило оперативний штаб для координації роботи органів влади та міжнародних організацій з метою захисту українських громадян за кордоном і надання актуальної інформації про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 у світі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Оперативний штаб створено з ініціативи міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

"Коронавірус - швидкий і небезпечний. У той самий час МЗС має бути швидким, щоб гарантувати безпеку наших громадян. Тому сьогодні я створив у МЗС оперативний штаб і сторінки оперативного інформування. По-перше, щоб наші громадяни, де б вони не перебували, вчасно отримували необхідну інформацію і не покладалися на недостовірні джерела. По-друге, щоб кожен громадянин України відчував, що перебуває під захистом Української держави, яка надасть необхідну підтримку і допомогу", - заявив міністр.

Також відомство створило спеціальні сторінки в соціальних мережах для надання актуальної інформації про роботу штабу і поширення коронавірусу у світі.

За словами міністра, головна мета оперативного штабу - координація роботи МЗС із причетними органами влади в Україні та представництвами міжнародних організацій з надання допомоги громадянам України, які перебувають за кордоном на територіях, уражених коронавірусом.

Як повідомляли, в Україні підтверджено один випадок зараження коронавірусом. Станом на ранок 10 березня кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 114 тисяч, видужали понад 64 тисячі.

У Європі осередком поширення SARS-CoV-2 є Італія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram