ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах відкрили кримінальне провадження через жорстоке поводження з тваринами

Жінка утримувала п'ятьох собак у маленькому приміщенні без вигулу і їжі.

У Сумах відкрили кримінальне провадження через жорстоке поводження з тваринами
Фото: npu.gov.ua

Сьогодні, 3 лютого, у жительки міста Суми поліцейські вилучили п'ятьох собак, яких утримували в тісному господарському приміщенні, без вигулу і належного харчування. За цим фактом порушено кримінальне провадження. Про це повідомив пресцентр Нацполіції.

Четверо собак належать до породи пітбультер'єр, ще одна - до породи ротвейлер. Пси перебували в маленькому приміщенні, в органічних відходах, голодні й агресивні. Щоб їх заспокоїти і вилучити, поліцейським довелося вдатися до послуг ветеринарів. На тілах собак: на мордах, лапах, спинах і боках - виявлено численні шрами.

Зараз одну собаку передано в центр надання допомоги тваринам, решта чотири перебувають під опікою волонтерів. Сама господиня тварин каже, що вони звикли до таких умов. Востаннє вона заходила до них, щоб доглянути і погодувати, минулої суботи.

У поліції дії жінки кваліфікували як жорстоке поводження з тваринами і відкрили кримінальне провадження за ст. 299 КК України. Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в січні цього року Міністерство охорони здоров'я знову запропонувало зробити жорсткішими вимоги до косметичної продукції та заборонити її випробування на тваринах. Для компаній-виробників косметичних виробів установлено перехідний період - 18 місяців. МОЗ підкреслило, що такі норми чинні в Європейському Союзі вже кілька років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram