ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінцифри має намір направити 25 млн євро на "Дію" і розвиток мобільного інтернету в регіонах

Україна отримала фінансову допомогу від Євросоюзу.

Мінцифри має намір направити 25 млн євро на "Дію" і розвиток мобільного інтернету в регіонах
Фото: Макс Требухов

Міністерство цифрової трансформації України має намір направити 25 млн євро допомоги Євросоюзу на підтримку програми та порталу "Дія", а також на розвиток широкосмугового дротового та мобільного доступу до інтернету в регіонах. Про це у своєму телеграмі повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він також зазначив, що 11 лютого була підписана важлива для України угода з ЄС, завдяки якій Мінцифри отримало 25 млн євро фінансування на діджиталізацію.

Ці гроші також будуть витрачені на оптимізацію адміністративних послуг і їх цифровізацію; поліпшення реєстрів і забезпечення якісного та захищеного обміну даними між ними; розвиток широкосмугового і мобільного інтернету, щоб якісний зв'язок був у кожному українському селі, незалежно від його розміру і віддаленості; а також на впровадження прогресивних технологій електронної ідентифікації.

"Ми робимо проєкти світового рівня, і міжнародне співробітництво дозволить нам не зменшувати темпів і не знижувати рівня", - зазначив віцепрем'єр.

Він нагадав, що на реалізацію програми "Дія" Мінцифри не витратило "ні копійки з державного бюджету".

"Я цим не пишаюся і сподіваюся, що незабаром ми зможемо самостійно як держава інвестувати в напрямок майбутнього. Сьогодні ж фінансування "Дії" взяли на себе міжнародні донорські організації, що підтримують Україну. В основному це проєкти, діяльність яких зосереджена на боротьбі з корупцією", - зазначив він.

Нагадаємо, з 21 січня Міністерство цифрової трансформації запустило курси цифровізації у форматі серіалу. Мета проєкту - навчити 6 млн українців за три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram