ГоловнаСуспільствоЖиття

Експертиза підтвердила, що "мінеру" мосту Метро в Києві необхідне лікування

Прокуратура скерує до суду клопотання про застосування до нього примусових заходів медичного змісту.

Експертиза підтвердила, що "мінеру" мосту Метро в Києві необхідне лікування
Алексей Белько
Фото: Цензор.нет

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування проти колишнього військовослужбовця Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро.

Про це "Українським Новинам" повідомила речник прокуратури Надія Максимець.

Також прокуратура відкрила матеріали справи стороні захисту.

Максимець також повідомила, що найближчим часом прокуратура скерує до суду клопотання про застосування до Белька примусових заходів медичного змісту. За її словами, судово-медична експертиза підтвердила, що підозрюваному необхідне лікування.

Нагадаємо, 18 вересня Белько на автомобілі заблокував рух на мосту Метро у Києві і погрожував його підірвати. Чітких вимог до уряду або конкретних осіб він не висував. Через кілька годин він здався поліції.

Після затримання правоохоронці повідомили, що не висуватимуть проти Белька обвинувачення у підготовці теракту, а інцидент перекваліфікували на хуліганство - у Белька не було зі собою вибухівки, тільки карабін і помпова рушниця, з якої він стріляв по поліцейському дрону.

Міністр у справах ветеранів Оксана Коляда передала жителям Києва вибачення від Белька. А глава МВС Арсен Аваков пообіцяв взяти колишнього військовослужбовця на поруки і допомогти йому пройти курс реабілітації від наркотиків.

20 січня суд помістив Белька в психіатричну лікарню до закінчення досудового розслідування. Раніше суд продовжив його арешт до 16 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram