ГоловнаСуспільствоОсвіта

Реєстрація на ЗНО почнеться з 3 лютого

Вона триватиме до 24 березня.

Реєстрація на ЗНО почнеться з 3 лютого
Фото: konkurent.in.ua

З наступного понеділка, з 3 лютого, в Україні почнеться реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Реєстрація триватиме з 3 лютого по 24 березня. Комплекти реєстраційних документів учнів для ЗНО керівники навчальних закладів повинні надіслати до 17 березня.

"Щоб успішно зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно створити й оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його в регіональний центр", - сказано в повідомленні.

Процедура реєстрації залежатиме від того, чи буде охочий проходити державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, чи ні. Для других передбачена спеціальна реєстрація. Опрацювання реєстраційних документів регіональними центрами відбувається не більш ніж 10 робочих днів.

Під час основного періоду реєстрації можна також зареєструватися і в додатковій сесії ЗНО. На це мають право особи, які не можуть пройти зовнішнє оцінювання під час основної сесії.

Нагадаємо, з 17 грудня набули чинності нові правила вступу у вузи в 2020 році. 

Тепер на бакалавра вперше прийматимуть сертифікати ЗНО чотирьох років: 2017 (крім іноземної мови), 2018, 2019 і 2020 з усіх предметів.

Абітурієнт зможе подавати сертифікати в будь-якій комбінації, наприклад, в одному пакеті один сертифікат 2017 року, інший - 2018-го або будь-якого іншого, також можна подати результати тестування з усіх предметів за один рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram