ГоловнаСуспільствоПодії

У Казахстані назвали три версії авіакатастрофи літака Bek Air

Для допомоги в розслідуванні в Казахстан прибули представники заводу-виробника з Нідерландів.

У Казахстані назвали три версії авіакатастрофи літака Bek Air
Фото: EPA/UPG

Правоохоронці Казахстану розглядають три версії катастрофи літака Bek Air біля Алмати. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на голову МВС Казахстану Єрлана Тургумбаєва.

"Зараз слідча група МВС проводить розслідування авіакатастрофи, яка сталася біля Алмати. В цей час розглядають три версії. Перша - помилка екіпажу. Друга - ймовірність технічної несправності самого борта. Третя - робота навігаційних служб", - сказав Тургумбаєв у кулуарах уряду в понеділок.

"У цей час відбувається огляд місця події, йде демонтаж повітряного лайнера. Його буде передислоковано на територію аеропорту, де більш детально проведуть огляд", - додав голова МВС. За його словами, для допомоги в розслідуванні вже прибули представники заводу-виготовлювача з Нідерландів.

"Буде призначено комплекс технічних експертиз: пожежно-технічна, авіаційна, судово-медична. За результатами цих експертиз дадуть оцінку - що насправді сталося на цьому повітряному судні", - додав він.

Нагадаємо, вранці 27 грудня літак Fokker-100 авіакомпанії Bek Air сполученням "Алмати - Нурсултан" зазнав аварії. Аварія сталася незабаром після зльоту - борт почав втрачати висоту і через сім хвилин зіткнувся з бетонною огорожею, після чого врізався в двоповерхову будівлю.

МВС Казахстану повідомляло про 12 загиблих і 49 травмованих. Серед постраждалих - 8 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram