ГоловнаСуспільствоПодії

Ялтинського блогера Гайворонського "депортували" з Криму на материкову Україну

Його вивезли в супроводі ФСБ і міграційної служби.

Ялтинського блогера Гайворонського "депортували" з Криму на материкову Україну
Евгений Гайворонский
Фото: QHA media

З Криму в ніч на 31 грудня вивезли ялтинського блогера Євгена Гайворонського, який спочатку підтримував російську окупаційну владу.

Гайворонського супроводжували ФСБ і міграційна служба Росії, повідомив на своїй сторінці у facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

"Як повідомив Євген Гайворонський, його в супроводі співробітників ФСБ і міграційної служби Росії було видворено в районі прикордонного переходу між Росією і Україною Чорткове-Мілове", - уточнив він.

Чубаров зазначив, що станом на 5 ранку, коли він писав свій пост, Гайворонський повинен бути в місті Бахмут, звідки він збирався їхати в Київ.

У коментарях до публікації Рефат Чубаров додав, що блогером займуться СБУ і прокуратура.

Нагадаємо, суд у Криму 20 грудня ухвалив рішення депортувати Ялтинського блогера і журналіста Євгена Гайворонського "з території Росії".

31 жовтня ялтинського журналіста і блогера Гайворонського звинуватили в новому адміністративному правопорушенні за ч. 3 ст. 20.1 КпАП Росії (образа в Інтернеті влади і символів Росії) за пост у соціальній мережі facebook про президента Росії Володимира Путіна.

12 листопада підконтрольний Росії міськсуд Ялти вирішив визнати незаконними документи, за якими Ялтинському блогеру і журналісту Євгену Гайворонському видали паспорт громадянина Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram