ГоловнаСуспільствоПодії

В Ізмаїлі скоїв суїцид студент, який виступав проти керівництва студмістечка

Адміністрація гуртожитку загрожувала йому виселенням.

В Ізмаїлі скоїв суїцид студент, який виступав проти керівництва студмістечка
Фото: bessarabiainform.com

В  Ізмаїлі Одеської області скоїв суїцид студент Ізмаїльського державного гуманітарного університету Олександр Пухкан, який виступав проти керівництва студмістечка. Він збирав підписи за відсторонення його директриси, яку студенти звинувачували в корупції, пише Zmina.

У відповідь на це адміністрація гуртожитку загрожувала виселити Пухкана. За словами його знайомого Сергія Гнезділова, за чотири дні до смерті Пухкан організував збір підписів проти директорки, яка, за словами студентів, вимагала хабара і незаконно виселяла тих, хто відмовлявся їх платити.

Це звернення зібрало багато підписів і було направлено в Міністерство освіти і місцеві органи влади. Однак на зустрічі студентів з адміністрацією їм почали погрожувати виселенням за порушення правил проживання в гуртожитках, в тому числі використання обігрівачів.

Після цього в ніч на 25 грудня Пухкана знайшли повішеним у своїй кімнаті, там же була передсмертна записка. У ній він говорив, що через погрози виселення боявся знову опинитися на вулиці, оскільки є сиротою і не має родичів, у яких міг би жити. У записці хлопець прямо вказав, що до самогубства його довела керівниця студмістечка.

Олександр Пухкан
Фото: zmina.info/
Олександр Пухкан

"Мене виженуть на вулицю рано чи пізно. Я там вдруге опинитися не хочу. Не дивіться на те, що скаже Доксова (директриса. - Ред.), це все через неї", - говорилося в посланні. 

За словами Гнезділова, поліція з самого початку не долучила до справи блокнот з цією запискою, але після розголосу в соцмережах прийняла її до уваги. Також студент заявив, що він і ще один студент почали отримувати анонімні погрози в соцмережах.

Нагадаємо, в червні в Херсонській області знайшли повішеною на дверній ручці 9-річну дівчинку. Поліція розслідувала подію як самогубство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram