ГоловнаСуспільствоЖиття

В Апеляційному суді почали розглядати справу "ексберкутівців", обвинувачених у розстрілі 49 чоловік

Вчора з'явилася інформація, що їх можуть обміняти на українських полонених.

Фото: Макс Левін

В Апеляційному суді Києва почали розгляд апеляційної скарги "ексберкутівців" Олега Янишевського, Олександра Маринченка, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтури, обвинувачених у злочинах, що призвели до смерті 49 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Усі п'ятеро обвинувачених просять в апеляції скасувати їм запобіжний захід.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Обвинувачених Янишевського, Зінченка й Аброськіна, які перебувають під вартою, включили з СІЗО по відеозв'язку. У Аброськіна на плечі російський триколор. Обвинуваченого Маринченка немає на процесі, він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Сергій Тамтура знаходиться у залі суду.

За словами одного з адвокатів обвинувачених Ігоря Варфоломеєва, апеляції були подані і самими обвинуваченими особисто через канцелярію СІЗО, і їх адвокатами відразу після рішення суду 19 грудня. Апеляційний суд вчора розподілив справу на суддю Васильєву. Приміщення залу суду заповнене пресою.

До суду з'явилися прокурори Ігор Земсков, Олексій Донський, Яніс Симонов, а також, прокурор Денис Іванов, адвокат потерпілих Євгенія Закревська, потерпілі. Сторону захисту представляють адвокати Степан Решко, Ігор Варфоломеєв, Олександр Горошинський.

Фото: Макс Левін

Потерпілі
Фото: Макс Левін
Потерпілі

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Київський апеляційний суд може звільнити з-під варти для обміну "ексберкутівців" Олега Янишевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна. І хоча такі клопотання від сторони захисту надходять щораз після прийняття рішення про продовження запобіжного заходу, адвокат Євгенія Закревська і кілька десятків постраждалих побоюються, що до 29 грудня, дня обміну полонених, залишається ризик зміни запобіжного заходу обвинуваченим у цій справі. Вчора ввечері сторона потерпілих подала клопотання про інформування про засідання, ввечері справу у Апеляційному суді призначили до розгляду на 27 грудня.

Минулого тижня суд відпустив вже другого з п'яти "ексберкутівців" - Олександра Маринченка - під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram