ГоловнаСуспільствоПодії

У колонії в Білій Церкві помер ув'язнений

Прокуратура порушила провадження у зв'язку з недбалістю лікаря.

У колонії в Білій Церкві помер ув'язнений
Фото: youtube.com

Білоцерківська місцева прокуратура порушила кримінальне провадження у зв'язку з недбалістю лікаря, внаслідок чого помер засуджений виправної колонії №35 у Білій Церкві.

Про це інформує пресслужба прокуратури Київської області.

Згідно з повідомленням, засуджений лікувався в медичній частині №35 філії державної установи "Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України" в Києві та Київській області.

"За результатами перевірки вказаної медичної установи прокуратурою виявлено численні порушення прав ув'язнених, які відбувають покарання. Поширеними фактами є тривале лікування засуджених медичними препаратами без встановлення діагнозу і призначення лікаря. Часто медичні огляди є формальними, а іноді взагалі не проводяться", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, незважаючи на високі ризики захворювань на туберкульоз, флюорографію проходять не всі засуджені, хоча апарат є в наявності.

Прокуратура постановила усунути виявлені порушення, які спрямувала начальнику філії державного закладу "Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України" у Києві та Київській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram