ГоловнаСуспільствоВійна

Російський депутат відвідав Золоте після відведення українських військ

Журавльов потрапив на окуповану частину України через непідконтрольну ділянку кордону з Росією.

Російський депутат відвідав Золоте після відведення українських військ
Фото: скрин видео

1-2 листопада 2019 року депутат російської Державної думи, голова шовіністичної партії "Батьківщина" Олексій Журавльов побував на позиціях російсько-терористичних сил у Золотому Луганської області.

Як інформують росЗМІ та ресурси сепаратистів, він перевірив виконання українською стороною умови про "розведенні сил" і дотримання "тиші", а також поспілкувався з бойовиками, передає Еспресо.TV.

"Я зміг переконатися, що на цей час усіх умов дотримуються. Уперше українська сторона вирішила раптово відвести війська. Справді, їх тут немає. Ми подивилися, і це так", - зазначив він.

Як видно з оприлюднених фото- і відеоматеріалів, Журавльова супроводжували представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і спільного Центру контролю й координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

При цьому Журавльов перебував там зі своїм візитом "офіційно", не ховаючись. 

Зокрема, він дав коментар "пресслужбі" терористичного підрозділу "народна міліція ЛНР", а також зустрівся з формальним ватажком "ЛНР", колишнім генералом СБУ Леонідом Пасічником, який порушив присягу та перейшов на бік окупантів.

У Луганську - з нагоди приїзду Журавльова - було влаштовано концерт і ярмарок зі знижками на овочі та фрукти.

Слід зазначити, що Журавльов потрапив на окуповану частину суверенної території держави Україна через непідконтрольну ділянку кордону з Росією. Відповідного коментаря українського Міністерства закордонних справ з цього приводу поки що немає.

Нагадаємо, 29 жовтня Україна почала відведення військ у районі Золотого Луганської області, незважаючи на те, що щоденні обстріли з боку бойовиків тривають. 1 листопада Україна оголосила про завершення розведення сил у Золотому.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram