ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області вилучили арсенал зброї терористів "ЛНР"

Оперативники знайшли дві схованки, їх організатори перебувають у розшуку.

У Луганській області СБУ виявила дві схованки зі зброєю, раніше обладнані бойовиками терористичної організації "ЛНР". Про це повідомляє пресцентр СБУ у фейсбуці.

Першу підземну схованку було виявлено на території недобудованого санаторію в селі Запорізьке Старательського району. Там вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, тротилову шашку вагою 200 грамів, детонатор, три гранати, гранатометний снаряд ВОГ-25 і велику кількість патронів для автомата Калашникова.

Фото: СБУ/ФБ
Фото: СБУ/ФБ

За інформацією оперативників, цей арсенал залишив місцевий житель, який у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань і брав участь у бойових діях проти українських військових підрозділів.

Другий схрон було знайдено в селі Райгородка Новоайдарського району. Схованку теж організував учасник одного з бандитських угруповань "ЛНР". На подвір'ї нежитлового приватного будинку зловмисник сховав чотири бойові гранати РГД-5 і Ф-1, чотири запали і майже 400 патронів калібру 7,62 мм.

Фото: СБУ/ФБ

Обидвох бойовиків незаконних збройних формувань оголошено в розшук.

У рамках відкритих кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають розслідування.

Заходи щодо виявлення арсеналів зброї проводили спільно з поліцією і саперами оперативно-тактичного угруповання "Північ" ЗСУ.

Нагадаємо, 5 жовтня також повідомляли, що в зоні ООС було знайдено дві схованки зі зброєю. СБУ припустила, що боєприпаси призначалися для диверсій проти українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram