ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще одного поранено

Кількість обстрілів з боку бойовиків зросла до 30.

За добу на Донбасі загинув один військовий, ще одного поранено
Фото: uazmi.org

За минулу добу російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі з заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, зенітних установок, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У результаті обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 23 обстріли: сім разів біля Водяного, що на Приазов'ї, - з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП-1 і БМП-2, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; тричі неподалік Авдіївки - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів; двічі в районі Пісків - з мінометів калібру 120 і 82 мм гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; двічі біля Лебединського - з мінометів калібру 82 і 120 мм і гранатометів; двічі поблизу Мар'їнки - зі станкових протитанкових гранатометів, РПГ і стрілецької зброї; біля Харчовика - з ручних протитанкових гранатометів; двічі неподалік Чермалика - з великокаліберних кулеметів; двічі біля Талаківки - зі стрілецької зброї; в районі Новомихайлівки - з підствольних гранатометів; поблизу Тарамчука - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" зафіксовано обстріли: тричі неподалік Луганського - з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів; біля Зайцевого - зі станкових протитанкових гранатометів, мінометів калібру 82 мм і зенітної установки ЗУ-23-2; біля Золотого, Новозванівки і Катеринівки - з великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

"З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації і її найманці вогневої активності не проявляли", - повідомили в штабі.

Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що кількість порушень перемир'я на Донбасі різко зросла.

У вівторок, 15 жовтня, в Мінську відбулася чергова зустріч ТКГ, проте вона завершилася безрезультатно. Сторони не змогли домовитися про нові дати розведення військ, узгодити обмін полоненими, а також відновлення соціальних виплат жителям окупованого Донбасу. Повідомляли також, що українська сторона озвучила низку умов для виконання політичного блоку питань Мінських угод, серед яких - розпуск угруповань "Л/ДНР" і повне припинення вогню.

Раніше, 1 жовтня, ТКГ погодила імплементацію так званої "формули Штайнмаєра". Також було домовлено розпочати розведення сил на Донбасі, що було однією з умов Москви для зустрічі в "нормандському форматі", проте бойовики його зірвали своїми обстрілами. Тепер "нормандська четвірка" узгоджує нову дату саміту. Українська сторона розраховує на листопад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram