ГоловнаСуспільствоЖиття

Фонд Ріната Ахметова залишається лідером благодійності в Україні, - Всеукраїнське соцопитування Важно

Понад 95% жителів України* знають про благодійну діяльність Ріната Ахметова. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у червні 2019 року. Фонд очолює топ 3 благодійних організацій, випереджаючи за показниками популярності Міжнародний комітет Червоного Хреста.

За даними дослідження, на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей про роботу Фонду Ріната Ахметова обізнані 98% опитаних.

Крім того, майже 60% українців назвали Фонд Ріната Ахметова наймасштабнішою приватною благодійною організацією в країні. Його діяльність позитивно оцінюють понад 90% жителів Донбасу.

На тлі даних ООН про зменшення присутності міжнародних і українських гуманітарних структур на сході країни Фонд Ріната Ахметова залишається лідером серед благодійних організацій, які надають допомогу на Донбасі. При цьому більш ніж половина українців назвали благодійну діяльність Ріната Ахметова головним фактором запобігання гуманітарній катастрофі у цьому регіоні.

"Люди продовжують жити на лінії зіткнення в дуже важких умовах, іноді без їжі, без нормального сполучення із сусідніми населеними пунктами, аптеками та магазинами. Саме для таких людей продовжує працювати Фонд Ріната Ахметова. Щодня їм надається допомога в тому, чого вони найбільше потребують. Завдяки цій діяльності вже врятовано понад мільйон життів", – сказала Тетяна Кухоцька, директорка із розвитку проєктів Фонду.

За даними соціологічного дослідження КМІС, 65% українців вважають, що жителі Донбасу без гуманітарної допомоги Ріната Ахметова не вижили б.

Тетяна Кухоцька також зазначила, що все більше жителів України дізнаються про діяльність Фонду Ріната Ахметова. Якщо наприкінці 2017-го – початку 2018 року, згідно з даними КМІС, про Фонд знали 77% населення країни і 76% – Донбасу, то у 2019 році ці показники зросли до 95,6% і 97,9% відповідно.

З перших днів збройного конфлікту на Донбасі всі зусилля Фонду зосереджені на допомозі мирному населенню. Найбільша програма Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарний штаб – спрямована на підтримку найнужденніших мирних жителів Донбасу, які постраждали в результаті бойових дій:

– "Допомога населенню" – видано понад 12,3 мільйона продуктових наборів;

– "Адресна допомога" – індивідуальну допомогу отримали понад 50 000 осіб;

– "Мирне літо – дітям Донбасу" – літній відпочинок і психологічну допомогу отримали близько 4500 дітей;

– "Реабілітація поранених дітей" – у рамках напрямку проведено понад 100 курсів реабілітації;

– "Евакуація і розселення" – було евакуйовано близько 50 тисяч мирних жителів. З них 15 тисяч – це діти.

*Опитування відбувалося серед 2850 респондентів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram