ГоловнаСуспільствоЖиття

Батьки дітей, які постраждали під час пожежі в "Вікторії", звернулися до Зеленського

Сьогодні виповнюється два роки з дня пожежі, що забрала життя трьох дівчаток.

Батьки дітей, які постраждали під час пожежі в "Вікторії", звернулися до Зеленського
Фото: odessitua.com

Батьки дітей з ансамблю "Адель" звернулися до президента Володимира Зеленського зі скаргою на повільне розслідування справи про смертельну пожежу 2017 року. Текст звернення опублікувало одеське видання "Думская".

"Минуло два роки з тієї жахливої ночі, а слідство тупцює на місці - у поле зору правоохоронних органів так і не потрапив жоден чиновник, відповідальний за будівництво і введення в експлуатацію дерев'яних корпусів, побудованих з величезною кількістю порушень норм пожежної безпеки, досі не допитані наявні свідки у відкритій справі про ймовірний підпал табору", - йдеться в заяві.

Батьки обурені тим, що табір відновив роботу кам'яних корпусів і знову приймає дітей. У своєму зверненні батьки постраждалих дітей також заявляють, що чиновники та правоохоронці "зробили все можливе для приховування масштабних розкрадань і порушень" під час будівництва табору.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня 2017 року під час пожежі в дитячому таборі "Вікторія" загинули троє дівчаток з хореографічного ансамблю "Адель". Вихователька, відповідальна за пожежну безпеку, визнала свою провину і отримала умовний термін із забороною обіймати схожі посади. Триває суд над колишнім директором табору Петросом Саркісяном.

Цього літа табір відновив роботу кам'яних корпусів - сюди вперше після пожежі заселилася дитяча зміна. Вцілілі дерев'яні корпуси опломбовані і не використовуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram