ГоловнаСуспільствоЖиття

Вихователька дитячого табору "Вікторія" отримала умовний термін (оновлено)

Обвинувачена Наталія Цокур визнала свою провину в неналежному виконанні обов'язків.

Вихователька дитячого табору "Вікторія" отримала умовний термін (оновлено)
Фото: facebook.com/gunp.odessa

Вихователька дитячого табору "Вікторія" Наталія Цокур визнала свою провину і попросила не позбавляти її волі. Про це повідомляє "Пушкінська".

Сьогодні Київський райсуд Одеси розглянув справу виховательки. Суд вивчав письмові докази, зокрема протоколи огляду місця події, складені в ніч пожежі, коли були знайдені фрагменти тіл, і в наступні дні - при обстеженні сусідніх корпусів, які постраждали від пожежі.

Прокурор Віктор Алексєєв заявив, що провину виховательки табору доведено повністю. При цьому прокурор додав, що Наталя Цокур добре зарекомендувала себе як вихователька, визнала свою провину і розкаялася, а сторона потерпілих претензій до неї не має.

Сторона звинувачення попросила суд визнати її винною згідно з ч.2 ст.137 КК України і призначити покарання у вигляді 3 років позбавлення волі без відбування покарання у в'язниці з випробувальним терміном на 2 роки. Крім того, прокуратура зажадала, щоб суд заборонив Цокур на один рік займати посади, пов'язані з протипожежною безпекою. Захисник Цокур погодився з думкою прокуратури і попросив скоротити випробувальний термін до року.

"Я визнаю свою провину, за цю професію братися точно вже не буду. Хочу попросити вас про покарання, не пов'язане з тюремним ув'язненням", - сказала підсудна.

Напередодні, 23 квітня, відбулося судове засідання, на якому розглядалося кримінальне провадження стосовно керівника одеського дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна. Суд у цій справі продовжиться в п'ятницю, 27 квітня.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня 2017 року в дитячому таборі «Вікторія» сталася пожежа, в результаті якої загинули три дівчинки. Пізніше Київський районний суд Одеси визнав потерпілими 78 осіб.

Оновлення 16:30. Суд призначив виховательці табору "Вікторія" Наталі Цокур покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки, також вона впродовж 2 років не має права займати посади, пов'язані з відповідальністю за пожежну безпеку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram