ГоловнаСуспільствоПодії

Російський військовий корабель зайшов у закритий район стрільб навчань "Sea Breeze-2019"

"Корабель було опитано фрегатом "Гетьман Сагайдачний", однак той удав, що має "проблеми зі зв'язком".

Російський військовий корабель зайшов у закритий район стрільб навчань "Sea Breeze-2019"
Российский корабль "Сметливый"
Фото: wikipedia.org

Російський військовий корабель зайшов у закритий район проведення стрільб на навчаннях "Sea Breeze-2019".

Про це повідомила пресслужба командування Військово-Морських сил Збройних сил.

"10.07.2019 Російська Федерація вкотре показала своє справжнє обличчя і, нехтуючи нормами міжнародного морського права, провокувала надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря. Незважаючи на прибережне повідомлення для мореплавців про закриття району для проведення міжнародних навчань "Sea Breeze-2019", корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливий" близько 8:00 ранку в середу, 10 липня, зайшов у закритий для мореплавання район, де проводилися практичні стрільби корабельної артилерії морського угруповання міжнародної коаліції, провокуючи небезпечну ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що російський корабель був опитаний фрегатом "Гетьман Сагайдачний" відповідно до міжнародного протоколу, але вдав, що має "проблеми зі зв'язком".

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Командування ВМС підкреслює, що цей факт є черговою підставою для міжнародної спільноти не сприймати РФ як прогнозований суб'єкт міжнародного морського права.

Нагадаємо, 1 липня в Одесі розпочалися міжнародні військово-морські навчання "Sea Breeze-2019". У них беруть участь представники України, США, Грузії, Молдови. Навчання триватимуть 12 днів у Миколаївській, Херсонській і Одеській областях, протягом яких близько 3 тис. військовослужбовців на 28 кораблях і 28 літаках відпрацьовують навички на землі, в повітрі і в Чорному морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram