ГоловнаСуспільствоЖиття

На Київському залізничному вокзалі знову ремонтують ескалатор

Ремонтні роботи планують закінчити до 17 липня.

На Київському залізничному вокзалі знову ремонтують ескалатор
Фото: glavred.info

"Укрзалізниця" почала плановий ремонт ескалатора, що працює на підйом у вестибюлі Центрального вокзалу станції "Київ-Пасажирський".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

Ремонтні роботи планують закінчити до 17 липня. До цього часу роботу ескалатора зупинять. На спуск ескалатор працюватиме у штатному режимі.

В "УЗ" уточнили, що протягом ремонту замінять шестерні вала головного приводу, тяговий ланцюг, силові пускачі і кінцеві вимикачі.

"Усі роботи здійснюють, щоб підвищити якість обслуговування пасажирів і утримувати технічні засоби в справному стані. "Укрзалізниця" просить вибачення за тимчасові незручності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нинішні ескалатори були встановлені 2001 року під час реконструкції вокзалу і майже вичерпали термін своєї експлуатації. Зазвичай вони працюють по 20 годин на день і обслуговують 20-40 тис. пасажирів щодня. Наприкінці лютого 2018 року один з них зупинили через граничне зношення елементів.

Можливість повної заміни ескалаторів обговорювали ще в часи головування на "УЗ" Войцеха Бальчуна.

У травні 2016 року на станції метро "Вокзальна" проводили плановий капремонт ескалаторів. На час ремонту станцію закривали на вхід у години пік. На період ремонту вводили додаткові маршрути наземного транспорту, а також збільшували частоту рейсів на вже наявних маршрутах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram