ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий, трьох поранено

Бойовики 16 разів обстріляли позиції ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовий, трьох поранено
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню, з них шість разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122-мм, озброєння танків, мінометів калібру 120 і 82-мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил в "Фейсбук".

В результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення, ще один - бойову травму.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 10 разів обстріляли позиції ООС: три рази поблизу Широкиного - з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поруч з Богданівкою - з озброєння БМП; тричі неподалік Водяного - з озброєння танків, протитанкових гранатометів, озброєння БМП і стрілецької зброї; два рази по околицях Красногорівки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі Харчовика - з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції були обстріляні 6 разів: два рази поблизу Новолуганського - з мінометів калібру 82-мм; поруч з Попасною - з міномета калібру 120-мм; неподалік Золотого-4 - з міномета калібру 120-мм; околиці Майорська - з протитанкового ракетного комплексу; поблизу Південного - з мінометів калібру 120 і 82-мм, протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета.

"На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям", - відзначили в штабі.

З початку поточної доби бойовики тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил - біля Водяного і Новолуганського.

Нагадаємо, в неділю в зоні бойових дій відбулося 12 обстрілів. Безповоротних втрат серед українських військових не було, але двоє солдатів отримали бойові травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram