ГоловнаПолітика

Туск і Зеленський відвідали Станицю Луганську

Президенти Європейської Ради та України побували в зоні розведення сил.

Фото: president.gov.ua

Президент Європейської ради Дональд Туск у неділю відвідав Луганську область разом з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це йдеться у фейсбуці прес-центру Об'єднаних сил.

Туск і Зеленський побували в районі розведення сил і засобів у Станиці Луганській. На контрольному пункті в'їзду-виїзду вони поспілкувалися з представниками моніторингової місії ОБСЄ та місцевими жителями.

Прес-служба президента України повідомила, що Туск і Зеленський пройшли останній пункт українських військових і дійшли до зруйнованого мосту, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

"Ми хочемо відновити цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші - і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо", - сказав Зеленський Туску.

 

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Також вони відвідали контрольний пункт 8-ї роти 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Збройних сил України, де заслухали доповідь про поточну безпеку в районі проведення Операції об'єднаних сил.

"Війська всі розведені. Командири готові. «Зради» ніякої немає", - сказав їм начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

 

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Крім того, Туску розповіли про гуманітарні проекти, які реалізуються за підтримки Євросоюзу. 

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, що Туск приїхав в Україну на 21-й саміт Україна - ЄС, який цьогоріч проводиться в Києві.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram