ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти з міномета обстріляли мечеть у Донецьку

Бойовики "ДНР" заявляють, що обстріл здійснили ЗСУ, хоча такий обстріл неможливий навіть з найближчих позицій.

Окупанти з міномета обстріляли мечеть у Донецьку
Фото: ukranews.com

Російсько-окупаційні війська на Донбасі вкотре намагалися дискредитувати ЗСУ і звинуватили Об'єднані сили в обстрілі мечеті в Донецьку. Про це повідомляє прес-служба Спільного центру контролю і координації на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За даними української сторони СЦКК, 4 червня 2019-го в напрямку міста Донецьк обстрілів позицій ЗС України не було, відповідно, українські підрозділи вогню у відповідь не відкривали. Аналізуючи заявлене, напрямок стрільби і реальну відстань від мечеті до найближчих позицій ЗС України, яка становить 5,5 км, а також максимальну дальність стрільби міномета калібру 82 мм (4 км) і розсіювання при стрільбі, можна зробити висновок про те, що влучити чотирма мінами в купол мечеті технічно неможливо", - сказано в повідомленні.

У штабі ООС не виключили, що черговий обстріл був завчасно спланований, коли в мечеті знаходилося багато людей.

У штабі також зазначили, що на звернення Донецького офісу Моніторингової місії ООН з прав людини від 2 червня 2019 Збройні Сили України, на відміну від збройних формувань Російської Федерації, надали свої гарантії безпеки на дотримання режиму припинення вогню для виконання представниками місії своїх завдань поблизу місця розташування зазначеної мечеті. Підрозділи Об'єднаних сил дотримувалися своїх зобов'язань відповідно до режиму припинення вогню.

Нагадаємо, напередодні в зоні ООС загинули двоє українських військових, ще один - нині вранці, плюс троє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram