ГоловнаСуспільствоЖиття

На зміну дільничним прийшли поліцейські офіцери громад

Проект було представлено сьогодні в Києві на Софійській площі.

На зміну дільничним прийшли поліцейські офіцери громад
Фото: Twitter\Volodymyr Groysman

Замість дільничних поліція запустила проект поліцейських офіцерів. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на представленні проекту сьогодні вранці на Софійській площі в Києві.

За його словами, поліцейські офіцери громад працюватимуть у 30 тис. населених пунктів, де проживає близько 28 млн осіб.

"Мета проекту, щоб кожна об'єднана територіальна громада мала свого поліцейського офіцера, який буде жити її життям, буде на постійному зв'язку і допомагатиме громаді", - сказано в повідомленні на сайті Кабміну.

Поліцейські громади будуть відрізнятися від дільничних тим, що вони будуть відповідати тільки за свою територіальну громаду, в межах якої самі проживають. У поліцейських буде свій автомобіль, засоби індивідуального захисту, зброя, планшет і робочий кабінет.

За словами Володимира Гройсмана, який також приїхав на презентацію проекту, уряд спрямовуватиме фінансування для того, щоб поліцейські в кожному куточку України були якісно забезпечені і могли професійно виконувати свій службовий обов'язок - забезпечувати порядок і безпеку.

Поліцейські-переможці конкурсного відбору пройдуть спеціальний підготовчий курс міжнародного рівня (тактична підготовка з моделюванням ситуацій, контраварійне водіння, навички проактивної діяльності, методи взаємодії поліції і суспільства).

Згідно з планом проекту з 2019-2020 року повинні відібрати 1624 поліцейських для громад. Вони не будуть залучатися до інших правоохоронних завдань, наприклад, конвоювання затриманих.

За інформацією агентства "Українські новини", на цей момент на службу заступають перші 34 общинних офіцери.

Нагадаємо, 23 травня під час шостої зустрічі парламентсько-громадської платформи Сергій Князєв заявив, що Нацполіція підготувала проект стратегії розвитку відомства до 2023 року.

Його метою є розвиток і вдосконалення роботи органів і підрозділів поліції України. Тому з Консультативною місією Європейського Союзу, посольством США і канадськими колегами розроблений проект стратегії і розвитку Нацполіції України на період до 2023 року.

Проект розробляли за участю Консультативної місії Європейського Союзу, канадських і американських партнерів у Нацполіції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram