ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура відкрила дві кримінальні справи після бунту в одеській колонії

Одна стосується дезорганізації роботи колонії, а друга - звернень і скарг засуджених.

Прокуратура відкрила дві кримінальні справи після бунту в одеській колонії
Фото: dumskaya.net

Органи прокуратури в Одеській області зареєстрували два кримінальні провадження після бунту у виправній колонії №51.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Проводиться розслідування за ст. 392 КК України, за фактом дій, що дезорганізують роботу установ виконання покарань, а також за ч. 2 ст. 194 КК України щодо пошкодження майна установи та пожежного автомобіля. Співробітники пенітенціарної установи перевіряють стан усіх засуджених.

"Також за результатами розгляду звернень засуджених зазначеної колонії прокуратура почала розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 175, ч. 3 ст. 191, ч.1, 2 ст. 365, ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 368 КК України. ... Інші звернення засуджених, які не підлягають внесенню до ЄРДР, будуть перевірені відповідно до вимог Закону України "Про прокуратуру" та Кримінально-виконавчого законодавства", - додали у прокуратурі.

У прес-службі наголосили, що прокуратура вже неодноразово проводила перевірки дотримання прав засуджених та умов їх утримання.

"Лише протягом цього року прокурори внесли 9 вказівок про усунення порушень в діяльності ПВК-51, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб колонії. Торік прокурори внесли 14 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 30 посадових осіб", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, прокуратура області внесла вказівку на порушення в роботі колонії №51 до Міністерства юстиції.

"Вказані порушення в роботі колонії №51 щодо матеріально-побутового забезпечення засуджених, проведення соціально-виховної роботи та дотримання режимних вимог", - повідомили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що ДБР розслідує бунт в одеській колонії за фактом службової недбалості співробітників установи.

Вранці 27 травня в Південній виправній колонії загального режиму №51, розташованій в Одесі на Люстдорфській дорозі, почалися заворушення. Через пожежу в колонії поранення отримали четверо працівників установи, загиблих немає. Інформація про втечу ув'язнених не підтвердилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram