ГоловнаСуспільствоЖиття

Родичі в'язнів Кремля звернулися до Зеленського

Росія незаконно утримує понад 70 українців.

Родичі в'язнів Кремля звернулися до Зеленського
Фото: EPA/UPG

Родичі українських політв'язнів, які утримуються на території Росії, в анексованому Криму і на Донбасі, а також правозахисники, які займаються цими питаннями, звернулися до президента Володимира Зеленського з пропозицією про конкретні дії для звільнення своїх близьких.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Вони, зокрема, пропонують ввести посаду Уповноваженого президента з питань звільнення в'язнів Кремля, створити Координаційну раду з питань звільнення заручників при Адміністрації президента, публічно підтримати законопроект "Про правовий статус та соціальні гарантії осіб, яких незаконно позбавили волі, заручників, або засуджених на тимчасово окупованих територіях України і за її межами".

Нагадаємо, 17 травня про своє звільнення з посади Уповноваженого Президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і представника гуманітарної підгрупи в Мінську повідомила Ірина Геращенко, яка займала цей пост з червня 2014 року. Через два дні після цієї заяви про припинення своєї діяльності в Мінському процесі повідомив і Євген Марчук.

За даними Міністерства закордонних справ України, Росія незаконно утримує понад 70 українців. В їх число не входять 24 українські моряки, захоплені Росією біля берегів Чорного моря в кінці листопада 2018 року, і полонені на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram