ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна випробувала ракети підвищеної дальності "Вільха-М" і ракети з касетною бойовою частиною "Вільха-Р"

Випробування триватимуть до кінця тижня.

Україна випробувала ракети підвищеної дальності "Вільха-М" і ракети з касетною бойовою частиною "Вільха-Р"
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

На полігоні Збройних сил України на півдні країни відбувся черговий етап випробувань українських ракет.

Про це повідомив Олександр Турчинов.

За його словами, триває робота з модернізації ракет і ракетного комплексу "Вільха", а сьогодні відбулися запуски ракет підвищеної дальності "Вільха-М" і ракет з касетною бойовою частиною "Вільха - Р".

Турчинов зазначив, що випробування триватимуть до кінця тижня, зокрема, повинні відбутися запуски крилатих ракет мобільного комплексу "Нептун". Він висловив надію, що вони також пройдуть вдало.

"Українські вчені та виробники продовжують виконувати завдання з реалізації ракетної програми, мета якої до кінця року прийняти на озброєння ракети "Вільха-М", "Вільха-Р" і мобільний комплекс крилатих ракет "Нептун". Сподіваюся, що, незважаючи на кадрові зміни в секторі безпеки і оборони України, ракетні проекти будуть виконуватися згідно із затвердженим планом, і робота зі зміцнення обороноздатності нашої держави не зупиниться", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, в січні 2018 року в Україні успішно провели запуски нового зенітно-ракетного комплексу C-125 М "Печора". Випробування проводили українська компанія "Радіонікс" і державне конструкторське бюро "Луч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram