ГоловнаСвіт

Швейцарці на референдумі виступили за посилення правил щодо володіння зброєю

Відповідно до закону, військовослужбовці швейцарської армії тримають свої гвинтівки і пістолети будинку.

Швейцарці на референдумі виступили за посилення правил щодо володіння зброєю
Швейцарцы на референдуме выступили за ужесточения правил по владению оружием
Фото: EPA/UPG

Близько двох третин громадян Швейцарії в неділю, 19 березня, висловили на відповідному референдумі на користь посилення законів, що регулюють володіння зброєю. Це випливає з попередніх даних, які розповсюдив інститут вивчення громадської думки gfs.bern, пише "Немецкая волна".

"Таким чином громадяни Швейцарії схвалили нові правила, які ускладнюють покупку напівавтоматичної зброї. Крім того, поліції буде легше з'ясовувати походження конкретної одиниці зброї", - йдеться в повідомленні.

Приймаючи це рішення, Швейцарія йде за Євросоюзом, який, схваливши це обмеження у 2017 році, хоче уникнути терактів, схожих на ті, що відбулися в Парижі два роки тому.

Противники посилення правил побоюються, що в Швейцарії поступово справа дійде до повного роззброєння населення.

В країні вогнепальна зброя поширена більше, ніж в більшості європейських країн. Це пов'язано з тим, що військовослужбовці швейцарської армії тримають свої гвинтівки і пістолети вдома і повинні регулярно проводити тренування. Крім того, в країні раз у п'ять років проводиться стрілецьке змагання з великою кількістю глядачів і учасників.

Однак уряд Швейцарії, більшість політичних партій і економічних союзів за посилення правил. Якщо на референдумі громадяни країни висловилися б проти посилення контролю за володінням зброєю, це поставило б під питання подальше перебування Швейцарії в Шенгенській зоні. В результаті відновлення перевірок на кордонах постраждала б туристична галузь.

Нагадаємо, в минулому році Верховний суд США відмовився посилити контроль за обігом зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram