ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області з отруєнням госпіталізовано 57 нацгвардійців

Напередодні отруєння постраждалі перебували на службі у Львові.

У Львівській області з отруєнням госпіталізовано 57 нацгвардійців
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

У військовій частині у Львівській області сталося масове отруєння службовців Національної гвардії, госпіталізовано 57 військових. Про це повідомила прес-служба Західного територіального управління Нацгвардії на своїй сторінці в Фейсбуці.

Перші постраждалі звернулися до медчастини ще 29 квітня. Після медпункту військової частини 27 осіб направили до військового госпіталю в Золочеві. Наступного дня в госпіталь надійшли ще 30 військовослужбовців цієї ж частини.

Як відзначили в прес-службі, напередодні всі хворі перебували на службі з охорони громадського порядку у Львові. До деяких із них приїжджали родичі.

Відзначають, що всі продукти харчування, які надходять на забезпечення військової частини, проходять вхідний контроль і їх якість підтверджується супровідними документами. У військовій їдальні харчується понад 300 осіб, тому говорити про те, що військовослужбовці спожили неякісні продукти харчування в їдальні, немає підстав. Проте в їдальні військової частини були відібрані проби харчових продуктів, готової їжі, змиви та інше. Результати будуть відомі найближчим часом.

Всім військовослужбовцям, в яких виявлено ознаки розладу травлення, надано всю необхідну медичну допомогу. На сьогодні їхній стан здоров'я задовільний.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 - недбале ставлення до військової служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram