ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві й області викрили великий наркокартель, організований поліцейськими

Серед організаторів виготовлення і продажу наркотиків виявили працівників поліції.

У Києві й області викрили великий наркокартель, організований поліцейськими

Київська поліція затримала групу злочинців, які організували поширення наркотичних і психотропних препаратів в Україні і в країнах близького зарубіжжя. До групи входили 12 осіб, повідомляє прес-служба ГУНП.

Злочинці обманом вербували українців на "високооплачувану роботу" і переміщали їх по Україні або Молдову. Насправді зловмисники змушували громадян виготовляти і збувати особливо небезпечні психотропні речовини і на території іноземної держави, і в Україні.

Найманцям обіцяли зарплату в розмірі 1,5-2 тис. доларів США за тиждень нібито за роботу в підпільному цеху для виробництва рідин до електронних сигарет. Однак за кордоном громадян очікувала робота в лабораторії з виготовлення "солей".

Правоохоронці встановили, що лідери групи - 23-річний поліцейський полку поліції особливого призначення №2 ГУНП в Києві і 31-річний житель села Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області. Спільники створили ієрархічне стійке злочинне об'єднання з чітким розподілом функцій, використанням конспірації і строгим підпорядкуванням.

Спільниками у кримінальній справі виявилися 24-річний слідчий, лейтенант поліції Києво-Святошинського ВП ГУНП у Київській області, 21-річний оперуповноважений СКП, лейтенант поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області і 22-річний колишній співробітник криміналістичного відділу СУ ГУНП у Житомирській області. А також ще 9 цивільних осіб віком від 18 до 28 років.

Детективи слідчого управління столичної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.255, ч.2 ст.149, ч.1 ст.14, ст.307, ч.3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Спільно правоохоронці встановили, що організатори наркокартелю підшуковували осіб з-посеред своїх знайомих, які мали навички і знання технологій і складових елементів для здійснення виготовлення особливо небезпечних психотропних речовин речовин і їх аналогів - PVP і амфетаміну.

Співучасники-поліцейські підшукували "фахівців", які могли "правильно" подати інформацію людям у складних життєвих обставинах і переконати їх співпрацювати. Розповсюдження та продаж наркотиків група організувала через віртуальні майданчики і через чат-ботів.

Учасників угруповання затримали на гарячому, експертиза підтвердила, що в "закладці" були психотропні речовини. Повідомляють, що зловмисники виготовляли за раз до 40 кілограмів наркотовару, отримуючи мільйонні прибутки щомісяця.

24 квітня поліція провела 51 обшук у Києві, Київській і Хмельницькій областях: за місцем проживання фігурантів справи, в їх автомобілях, гаражах та інших приміщеннях. Під час обшуку вилучено 600 літрів прекурсорів, велику кількість амфетаміну, марихуани в шишках і подрібненої, "солі", таблетки екстазі, колби і обладнання для виготовлення наркотиків. Крім того, вилучено кошти в різній валюті: понад 40 тис. доларів США, 5000 євро, понад 20 000 гривень. Також поліцейські виявили і вилучили зброю без дозволу та набої, банківські картки, оргтехніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram