ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські суди призначили психіатричну експертизу всім військовополоненим морякам

Експертизи почнуться, як очікується, наступного тижня.

Російські суди призначили психіатричну експертизу всім військовополоненим морякам
Фото: EPA/UPG

Російські слідчі призначили психолого-психіатричну експертизу всім 24 військовополоненим українським морякам. Про це повідомив правозахисник Микола Полозов на сторінці у Фейсбуці. 

21 березня відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Михайла Власюка. Його разом з адвокатом ознайомили з постановою про призначення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної судової експертизи. Захист заперечував проти призначення експертизи.

"Станом на сьогодні комісійна комплексна амбулаторна психолого-психіатрична експертиза була призначена стосовно всіх 24 військовополонених українських моряків", - сказав адвокат. 

Проведення експертиз має розпочатися наступного тижня в ФДБЗ "Національний медичний дослідний центр психіатрії і наркології імені В.П. Сербського" МОЗ Росії.

Нагадаємо, українські моряки потрапили в полон у РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них дістали поранення. У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими. Усі моряки перебувають у СІЗО на час проведення російського слідства.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram