ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики на Донбасі залякують жителів, які збираються голосувати на виборах

Бойовики вже посилили контроль у пунктах пропуску та проводять "профілактичні бесіди".

Бойовики на Донбасі залякують жителів, які збираються голосувати на виборах
КПВВ в Станице Луганской
Фото: cxid.info

Перед виборами 2019 бойовики залякують жителів окупованого Донбасу, щоб вони не виїжджали на вільну територію для голосування, а також готують антиукраїнські акції. Про це на брифінгу заявив спікер Міноборони Олександр Мотузяник.

За даними розвідки, окупаційні адміністрації намагаються не допустити мешканців окупованого Донбасу до участі в голосуванні на виборах президента України. Зокрема, з громадянами проводяться "профілактичні бесіди", їм рекомендують утриматися від виїзду на підконтрольну територію в період голосування.

Бойовики на пунктах пропуску вже посилили заходи з  перевірки громадян, які перетинають лінію розмежування. Крім того, на 31 березня на окупованій території готують масштабні антиукраїнські акції.  

Нагадаємо, вимушені переселенці з окупованих територій на Донбасі та в Криму, можуть змінити місце голосування за спрощеною процедурою, вони мають подати заяву про те, де збираються голосувати. За даними ЦВК, на виборах зможуть проголосувати близько 100 тис. громадян, які змінили місце голосування, включаючи переселенців.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram