ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ "накрила" найбільшу в історії України нарколабораторію психотропів

Затримано трьох учасників угруповання.

СБУ "накрила" найбільшу в історії України нарколабораторію психотропів
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки зупинили в Києві діяльність найбільшої в історії України нарколабораторії психотропних речовин, організатори якої налагодили виготовлення і збут на території країни і за кордоном.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Під час проведення санкціонованих обшуків у приватному будинку на столичних Осокорках правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотиків, більш ніж 10 кг психотропної речовини альфа PVP, 5 кг мефедрону, більш ніж 5 кг амфетаміну загальною вартістю, за цінами "чорного ринку", понад 20 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби встановили, що зазначене житло, крім лабораторії, використовували як філію нелегального інтернет-магазину для продажу психотропів, через який і реалізували наркотики. Веб-ресурс розміщувався в прихованій мережі інтернет-з'єднань Darknet.

Фото: ssu.gov.ua

"Зараз затримано трьох учасників наркоугруповання. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, вирішується питання про оголошення фігурантам справи підозри й обрання запобіжного заходу - утримання під вартою. Триває досудове слідство", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в лютому СБУ вилучила найбільшу в історії України партію метадону в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram