ГоловнаСуспільствоЖиття

Завдяки Революції гідності ми отримали Томос, - Епіфаній

Епіфаній зустрівся з представниками Малої академії наук України.

Завдяки Революції гідності ми отримали Томос, - Епіфаній
​Епифаний встретился с представителями Малой академии наук Украины.
Фото: pomisna.info

Революція гідності зіграла важливу роль в отриманні Томосу про автокефалію Української православної церкви.

Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час зустрічі з керівництвом і представниками Малої академії наук України, передає pomisna.info.

"Саме завдяки Революції гідності ми отримали довгоочікуваний Томос, документ про автокефалію нашої Православної Церкви в Україні. Про це мріяли і чекали багато поколінь наших попередників, але ми з вами стали безпосередніми учасниками, співавторами і творцями. Всі ми разом: і Церква, і ви - активні учасники подій, робили все для того, щоб цей час настав, і зараз ми констатуємо, що маємо Незалежну помісну українську православну церкву", - зазначив Епіфаній.

Сторони також обговорили процес переходу парафій з Московського патріархату до Православної церкви України. Митрополит Епіфаній зазначив, що Церква прагне до об'єднання на основі любові та миру.

"Ми готові пробачити, забути, перегорнути сторінку і далі будувати наше майбутнє разом, незважаючи на те, що було в минулому. Ми не хочемо уподібнюватися нашим опонентам і не будемо таврувати їх, ворогувати, сіяти ворожнечу і проявляти ненависть, адже хочемо, щоб усе було мирно і з любов'ю. Ми будемо розвивати нашу незалежну Церкву, яка є духовною основою європейської демократичної Української держави, яка стане повноцінним членом Європейського Союзу і увійде в НАТО", - сказав він.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року православні церкви в Україні провели Об'єднавчий собор, а 6-7 січня 2019 року предстоятель єдиної української православної церкви Епіфаній отримав Томос про автокефалію ПЦУ.

3 лютого в Софійському соборі відбулася церемонія інтронізації (інавгурації) предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram