ГоловнаСуспільствоВійна

У Москві прооперували військовополоненого моряка Сороку (оновлено)

Інформацію підтвердила екс-омбудсмен Ніна Карпачова і медики.

У Москві прооперували військовополоненого моряка Сороку (оновлено)
Василий Сорока
Фото: facebook/Віктор Сорока

Пораненого українського військовополоненого моряка Василя Сороку прооперували в Москві. Про це сьогодні повідомив один з адвокатів українців Микола Полозов на сторінці у Фейсбуці.

"Відомості підтверджує Карпачова Ніна Іванівна, а також лікарня, де оперували Василя. Нарешті хороші новини, яких усі ми очікували і домагалися спільними зусиллями", - написав Полозов.

"Сподіваюся, руку буде врятовано, функції відновляться в повному обсязі, а Василь і всі моряки якнайшвидше повернуться додому", - додав правозахисник.

Оновлення. Український омбудсмен Людмила Денісова підтвердила, що вчора Сороці зробили хірургічну операцію в клініці імені Пирогова в Москві. "Лікарі витягли осколки і зшили сухожилля лівої руки", - написала Денісова на своїй сторінці в Фейсбуці.

За її інформацією, сьогодні Сороку вже повернули в СІЗО.

"Висловлюю подяку всій міжнародній спільноті, яка разом з Україною змусила РФ зробити таку необхідну для життя нашого моряка операцію", - написала Денісова.

Нагадаємо, Сорока отримав поранення в листопаді 2018 року, коли прикордонні кораблі Росії атакували і захопили в полон два українські катери і буксир. Деякий час Сорока перебував на лікуванні в Керчі, потім у медчастині СІЗО "Матроська тиша", при цьому представники російської служби виконання покарань стверджували, що стан здоров'я моряка задовільний, а медичну допомогу надають у повному обсязі.

Тільки наприкінці лютого після наполегливих звернень адвокатів та українського омбудсмена російська сторона визнала необхідність лікування Сороки і направила його і двох інших поранених моряків на обстеження в цивільну лікарню. Там підтвердили необхідність операції, і ФСВП схвалила її проведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram