ГоловнаПолітика

Канада слідом за США і ЄС ввела санкції щодо росіян і російських компаній

Обмеження торкнулися 114 осіб і 15 компаній.

Канада слідом за США і ЄС ввела санкції щодо росіян і російських компаній
Фото: kp.ua

Канада ввела санкції проти 114 фізичних осіб та 15 юридичних осіб за агресію проти України. Про це йдеться в повідомленні уряду Канади.

"У координації з Європейським Союзом і Сполученими Штатами Америки Канада сьогодні оголошує про нові санкції у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному морі і Керченській протоці і незаконну анексію Росією Криму", - сказано в повідомленні.

Канада ввела санкції за дестабілізацію східної України і закликає Росію негайно звільнити 24 затриманих українських військовослужбовців, повернути захоплені в Керченській протоці судна, а також заявляє, що Росія повинна дозволити вільний і безперешкодний прохід через Керченську протоку і Азовське море.

У повідомленні наголошується, що з моменту незаконної анексії Росією Криму в 2014 році Канада ввела санкції проти понад 300 фізичних та юридичних осіб. З урахуванням сьогоднішнього рішення санкції застосовані до 435 фізичних і юросіб: вони передбачають заморожування активів і заборону угод.

Нагадаємо, раніше сьогодні санкції щодо фізичних і юридичних осіб в Росії ввели США і Європейський Союз. За оцінками Міністерства економічного розвитку Росії, внаслідок економічних санкцій російські експортери втратили 6,3 млрд доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram