ГоловнаПолітика

Тимошенко: наука і освіта забезпечать відродження України

«Або ми побудуємо культуру і глобальну Україну, або втратимо своє ім'я».

Тимошенко: наука і освіта забезпечать відродження України
Фото: ba.org.ua

Парадигма цінностей у глобальному світі змінилася: якщо раніше це були нафта, газ, надра, земля, то тепер всі сильні економіки спираються на інтелект людини. Таку думку висловила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час Форуму «Наука, освіта, культура - пріоритети розвитку України» в Києві.

Саме тому, за її словами, розроблений Новий курс України визначив освіту і науку своїм пріоритетом. Він передбачає всеосяжну модернізацію всіх навчальних закладів - від дитсадків до ВНЗ, зміну підходів до фінансування науки - ставка буде робитися на університетську освіту.

"У Новому курсі будуть чітко прописані всі необхідні умови для комфортного життя і роботи на батьківщині. Йдеться про забезпечення педагогів гідною зарплатою і таким соціальним пакетом, «щоб учити дітей йшли кращі з кращих»", - говорить Тимошенко.

Також вона згадала про важливість побудови нової екосистеми життя людини: важливо підняти культуру, "яка завжди фінансувалася за залишковим принципом", створювати державні фонди для перекладу творів вітчизняних письменників, дбати про культурну спадщину України, розробити для художників культурні програми, щоб вони їздили по світу і представляли нашу культуру.

«Або ми побудуємо культуру і глобальну Україну, або втратимо своє ім'я», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram