ГоловнаПолітика

Тимошенко: АПК України можна підняти за три роки

Сировинна економіка повинна стати економікою розвитку, каже політик.

Тимошенко: АПК України можна підняти за три роки
Фото: ba.org.ua

Зміна застарілої непридатної для сучасного світу сировинної економіки на економіку інноваційного розвитку дозволить підняти всю країну, вважає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Сьогодні вона зустрілася з жителями Деснянського району Києва.

На думку політика, пора Україні перестати бути сировинним придатком Європи. Саме в експорті переробленої продукції майбутнє українського АПК, переконана вона.

Юлія Тимошенко зауважила, що Україна постачає світу мільйони тонн зерна, але наші аграрії нічого з цього не отримують.

«Ми засипаємо світ нашим зерном, збиваємо на нього ціни і наші аграрії не отримують нічого. Інші країни, які купують наше зерно, виробляють з нього корми, борошно, макаронні вироби та торгують готовою продукцією у світі. Вони все роблять на нашій сировині, але ми отримуємо з нашої землі – 0, а світ – трильйони доходів», – пояснила кандидат у Президенти.

Влада повинна буде сприяти тому, щоб наші аграрії переробляли сировину в готову продукцію.

"Новий курс України передбачатиме можливість аграріям взяти довгострокові кредити під 3% річних, а не під 22-25%, як є зараз, правильну податкову систему – запровадження єдиного податку на гектар землі (решта податків прибирається), систему підтримки та дотацій", - говорить Тимошенко.

«Ми за 3 роки матимемо не 18 млрд євро, а 180 млрд від торгівлі готової продукції – це 2 ВВП країни і тільки з однієї галузі», – зауважила Голова партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram