ГоловнаПолітика

Солом'янський суд почав підготовче засідання у справі Савченко-Рубана (оновлено)

Розслідування завершилося ще 2 серпня 2018 року.

Фото: strana.ua

У Солом'янському районному суді Києва проходить підготовче засідання у справі Савченко-Рубана. Справу розглядатиме суддівська колегія в складі Сергія Агафонова, Ади Педенко і Олени Курової, пише "УНІАН".

Перед початком засідання депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що звинувачення проти неї і голови організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана безпідставні.

Адвокат Олександр Шадрін подав клопотання про відвід суддів. За його словами, було змінено номер справи, чого бути не може: це викликає підозри в упередженості суду. Всі адвокати підтримали заяву про відвід, окрім Валентина Рибіна, він залишив рішення на розсуд суду. Крім того, за відведення виступила сама Надія Савченко.

Фото: strana.ua

Також адвокати заявили, що мали місце втручання в роботу автоматизованої системи розподілу суддів. За їхніми словами, головувати повинна була Ада Педенко, проте це робить Сергій Агафонов.

Оновлення. Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання адвокатів Савченко і прийняв рішення про відвід складу суддів. Причиною цього стала зміна унікального номера судового провадження: в суд Слов'янська справа йшла під одним номером, а в Солом'янський райсуд потрапила вже з іншим.

Нагадаємо, Володимира Рубана 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, Надію Савченко парламент позбавив недоторканності і дав згоду на притягнення її до відповідальності. З 23 березня Савченко перебуває під вартою.

2 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Рубана та Савченко завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram