ГоловнаПолітика

ДБР викликало на допит журналістів "Наших грошей"

ДБР викликало на допит журналістів "Наших грошей"
Журналист-расследователь Денис Бигус
Фото: facebook.com/monti.czardas

Державне бюро розслідувань викликало журналістів програми "Наші гроші" на допит у рамках кримінального провадження щодо розкрадань в "Укроборонпромі". Про це директор ДБР Роман Труба заявив сьогодні на засіданні Тимчасової слідчої комісії.

Труба розповів, що в ДБР зареєстрували одне кримінальне провадження за фактом розкрадань в "оборонці", які стали темою журналістського розслідування.

"У рамках досудового розслідування ми викликали журналістів для їхнього докладного допиту. Ми вживаємо заходів, щоб отримати доступ до матеріалів справи. Надалі ми будемо проводити інші дії. Ми всі зацікавлені в об'єктивному повному розслідуванні. На сьогодні ДБР зареєструвало одне кримінальне провадження. Я не виключаю, що надалі будуть реєструвати інші кримінальні провадження", - сказав Труба.

Нагадаємо, Труба заявляв, що ДБР веде справу про хабарі, які могли отримати силовики за закриття справ проти компаній, які беруть участь у схемах розкрадання в "Укроборонпромі". За даними журналістів, до схеми розкрадання були залучені представники різних силових структур, включно із НАБУ, САП і Генпрокуратурою.

Сьогодні стало відомо про двох підозрюваних у справі про розкрадання: це фігуранти розслідування Андрій Рогоза і Віталій Жуков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram