ГоловнаПолітика

Луценко і Ситник влаштували перепалку через "87 сторінок листування" фігурантів оборонного скандалу

Генпрокурор заявив, що НАБУ два роки мала доступ до матеріалів листування.

Луценко і Ситник влаштували перепалку через "87 сторінок листування" фігурантів оборонного скандалу
Руководители ГПУ, НАБУ и САП : Юрий Луценко, Артем Сытник и Назар Холодницкий
Фото: Українське фото

Генеральний прокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артеми Ситник влаштували перепалку на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради через журналістське розслідування Bihus.info.

Під час свого виступу Луценко сказав, що в 2017 році прокуратура направила в НАБУ 87 сторінок листування з телефону власника компанії "Оптимумспецдеталь" Андрія Рогози, де були прізвища всіх фігурантів журналістського розслідування: "І Рогози, і Жукова, і Гладковського, і керівників оборонпрому" .

Ситник відповів, що в отриманих матеріалах не було листування.

"Ми не отримували листування пана Жукова і пана Свинарчука. Давайте говорити правду: про те, що було в першому, другому і третьому сюжеті, ми дізналися з самих сюжетів. І зараз триває це розслідування", - додав він.

Ситник сказав, що не розуміє, навіщо ця інформація зараз озвучується.

"У мене до вас прохання як до генерального прокурора. Може, не кидатися, хто кому і що надіслав, а просто прийти до спільного знаменника. Якщо у вас є матеріали, які, на вашу думку, належать до нашої підслідності, передайте нам їх", - додав директор НАБУ.

Луценко відповів, що за роки в Генпрокуратурі "втомився відповідати за чужі гріхи". "Розкрадання і корупція в Укроборонпромі - це винятково ваша робота", - сказав генпрокурор.

Він повторив, що 87 сторінок листування передали в НАБУ. "Там чітко вказано: розмова між Рогозою і Москаленком, між Рогозою і Шевченком, Рогозою і Литвиненком, Рогозою і Жуковим, листи, підписані Углавою і іншими детективами, і навіть спогади про кавоварку, яка стоїть у вашій приймальні", - сказав Луценко.

"З 2017 року у вас ця папка, де описано в листуванні, хто і як через Шевченка та інших спілкується з вашими підлеглими і чому виходять листи з підписами ваших підлеглих під кальку, яку надсилають їм діячі. Скажіть мені, за два роки ви їм дали оцінку?" - обурився Луценко.

"У мене за минулий рік 600 співробітників поліції пішли з підозрами, 20 [співробітників] СБУ, 30 прокурорів. Питання: ці двоє або троє пішли чи ні? Ось і все", - додав він.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info заявили, що фігуранти оборонного скандалу, пов'язаного з компанією "Оптимумспецдеталь", роками "домовлялися" з Державною фіскальною службою, Службою безпеки України, військовою прокуратурою і навіть Національним антикорупційним бюро.

За даними журналістів, у "Оптимумспецдеталі" в НАБУ була своя людина - інформатор Євген Шевченко, який брав участь у низці операцій Бюро під прикриттям. Як виявилося, він інвестував близько 1 млн доларів у цей бізнес і фактично був зацікавленою особою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram