ГоловнаПолітика

Аваков заочно посварився із Ситником у twitter

Глава МВС назвав директора НАБУ ідіотом і звинуватив у пияцтві.

Аваков заочно посварився із Ситником у twitter
Фото: Пресс-служба Кабмина

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник обмінялися образами в twitter.

Приводом стало те, що Ситник на брифінгу натякнув на те, що занесення його імені до держреєстру осіб, які вчинили корупційне правопорушення, є помстою за його участь у справі про закупівлю рюкзаків Нацгвардії, в якій фігурував син Авакова Олександр.

Глава МВС у відповідь на це назвав Ситника ідіотом і звинуватив у пияцтві.

"Начальник НАБУ, корупціонер з реєстру - шукає привід виправдати своє неоплачене пияцтво, звинувачуючи кого завгодно, крім себе. За своє життя я звик прощати дурнів. Так легше не занурюватися в їхній бруд. Навіть можу дати поради. 1. Порушити кілька фейкових справ самому. 2. Написати в ДБР, що міністр змушував його пити дорогий алкоголь і не платити за нього. 3. Написати в американське посольство, що це не він заявляв про підтримку Гілларі проти Трампа (Дональда, президент США), а його змусили. 4. Написати в спортлото... Тоді всі зрозуміють - ідіот. А ідіотів шкода, їм треба допомагати", - написав міністр.

Нагадаємо, главі НАБУ закидали "недекларування елітного відпочинку, який йому оплачували треті особи". Згідно зі свідченнями свідка у справі, з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав у мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області п'ять разів. Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що "за свій відпочинок і відпочинок сім'ї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити чималу суму готівкою".

Ситник своєї провини не визнає. Однак суд визнав його винним в адміністративному порушенні і присудив штраф у розмірі 3 400 гривень. Пізніше Апеляційний цей суд штраф підтвердив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram