ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає від влади прискорення євроінтеграційних процесів

Лідер "Євросолідарності" підкреслив, що "необхідно підкріпити слова конкретними справами".

Порошенко вимагає від влади прискорення євроінтеграційних процесів
Фото: eurosolidarity.org

"Європейська Солідарність" як єдина державна опозиційна сила готова підтримувати будь-які кроки влади, які наближають Україну до Європейського Союзу і НАТО.

Про це заявив у своєму відеозверненні п'ятий президент і лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко.

"Рік тому за моїм поданням Верховна Рада закріпила в Конституції курс на вступ до Євросоюзу та НАТО. Новий президент начебто підтвердив європейський і євроатлантичний курс України. Нова Верховна Рада з ініціативи команди "ЄС" проголосувала за постанову про незмінність саме такої стратегії", - сказав він.

Порошенко також підкреслив, що "необхідно підкріпити слова конкретними справами".

"Ми вимагаємо від влади прискорення євроінтеграційних процесів. Як єдина державна опозиційна сила готові підтримувати будь-які кроки влади, які наближають нас до ЄС і НАТО", - підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що в травні відбудеться Парламентська асамблея НАТО.

"Наше завдання - домогтися, щоб Асамблея звернулася до голів держав і урядів країн-членів НАТО із закликом надати Україні План дій щодо членства. Реальний ПДЧ, на відміну від національних програм, передбачає зобов'язання не тільки з боку України, а й з боку самого НАТО - прийняти країну, коли вона виконала план. Ось чому я так наполегливо вимагаю від влади зайняти в цьому питанні активну наступальну позицію", - зазначив Порошенко.

"А коли бачимо, як Росія цілеспрямовано руйнує проукраїнську коаліцію при очевидній безпорадності української влади, розуміємо, що, можливо, зараз чи не остання можливість отримати ПДЧ у середньостроковій перспективі. Двері будуть відчинені не завжди. І вікно можливостей теж зачиниться. Проґавимо шанс - нащадки не пробачать!" - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram