ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" блокувала трибуну, вимагаючи поставити питання Гончаруку

Олексій Гончаренко й Ірина Геращенко вимагали дати їм можливість поставити питання Гончаруку.

"Європейська Солідарність" блокувала трибуну, вимагаючи поставити питання Гончаруку
Фото: Макс Требухов

Депутати партії "Європейська Солідарність" блокували трибуну з вимогою поставити питання прем'єр-міністру Олексію Гончаруку. Година запитань уряду в Раді закінчилася скандалом, передає кореспондент LB.ua.

Після виступу прем'єра з трибуни і декількох питань із залу спікер Дмитро Разумков оголосив про завершення години запитань до уряду. Однак депутати фракції "Європейська Солідарність", скандуючи "ганьба", заблокували трибуну. Зокрема, депутат Олексій Гончаренко й Ірина Геращенко вимагали дати їм можливість поставити питання Гончаруку.

Фото: Макс Требухов

Разумков нагадав, що, за регламентом, година запитань у Раді вичерпана. Але сам Гончарук вийшов на трибуну і продовжив відповідати на запитання.

Зокрема, Олексій Гончаренко поцікавився у прем'єра: де ж заява про відставку, про яку заявляв прем'єр. Оскільки вона не зареєстрована ні в апараті Ради, ні в Офісі президента. Хоча останнє не відповідає нормам Конституції.

Фото: Макс Требухов

У відповідь на це Гончарук зазначив, що "дуже шкода, коли ви постійно переходите на особистості... Що стосується моєї заяви, вона написана на ім'я керівника парламенту. Вона фактично повністю відповідає закону. І передана президенту. Це політичний крок, щоб продемонструвати - у нас є довіра і немає жодних непорозумінь. І вам не вдасться, не вдасться розхитати довіру і роботу нашої команди, як би ви не хотіли це зробити своїми брудними маніпуляціями", - сказав Гончарук, а монобільшість зааплодувала.

Прем'єр пообіцяв наступного тижня надіслати в парламент звіт про роботу Кабміну в письмовому вигляді.

Тим часом спікер Разумков анонсував наступну годину запитань до уряду "за регламентом, будете відправляти питання міністрам у письмовому вигляді».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram